Contactgegevens

Psychologenpraktijk van Dijken
ds. D.A. van den Boschstraat 19
3333 BB Zwijndrecht

Routebeschrijving

Telefoon: 078 6193692
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

BIG nummer: 09050056425
Kvknr.: 24459840

Uitgangspunten

Therapie is vaak niet eenvoudig en vraagt veel moed en inzet. De consulten kunnen confronterend, soms vermoeiend, een enkele keer zelfs beangstigend zijn. Maar daarnaast ook hoopgevend en verrijkend. Afname van klachten en een volwaardiger leven komen vaak tot stand na veel oefenen met ander gedrag of na het nemen van moeilijke beslissingen.

Het is van groot belang dat u het gevoel heeft met respect en waardering te worden benaderd. Het gaat erom dat u zich veilig voelt, veilig genoeg om eerlijk en volledig te vertellen wat u dwars zit.

Psychologen leren cliënten hoe zij zichzelf bij hun problemen kunnen helpen. Daarbij is een belangrijk uitgangspunt dat mensen in staat zijn zelf keuzes te maken overeenkomstig hun normen en waarden. 

De consulten zijn te beschouwen als werkbijeenkomsten waarbij van beide kanten een actieve inbreng mag worden verwacht.

Privacybescherming

U kunt en mag er vanuit gaan dat wat zich afspeelt tussen cliënt en psycholoog vertrouwelijk blijft. Er is een geheimhoudingsplicht tegenover derden. Alleen met uw toestemming wordt informatie verstrekt.  Iedere NIP-psycholoog  is gebonden aan de beroepscode: deze geeft richtlijnen omtrent professioneel en vertrouwelijk handelen van de psycholoog. 

Er is een geheimhoudingsplicht tegenover derden. Alleen met uw goedkeuring en schriftelijke toestemming wordt eventueel informatie verstrekt. Iedere psycholoog die lid is van het NIP, is gebonden aan de beroepscode: deze geeft richtlijnen omtrent professioneel en vertrouwelijk handelen van de psycholoog.

Klachtrecht

Als u ontevreden bent over mijn werkwijze, stel ik het op prijs als u dit met mij bespreekt. Ik kan er van leren, tot voordeel van uw behandeling en die van andere cliënten. Mocht dit niet leiden tot een oplossing dan voorziet de beroepsvereniging NIP in een klachtenregeling. Daarnaast val ik onder het tuchtrecht van de wet BIG.

De beroepscode, met toelichting, is te vinden op de website van het NIP: www.psynip.nl

 

 

 

Nederlands Instituut van Psychologen

Registerpsycholoog NIP

ACBS

Lid ACBS BeNe