Contactgegevens

Psychologenpraktijk van Dijken
ds. D.A. van den Boschstraat 19
3333 BB Zwijndrecht

Routebeschrijving

Telefoon: 078 6193692
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

BIG nummer: 09050056425
Kvknr.: 24459840

Inlogformulier

Even voorstellen 


Mijn naam is Willem van Dijken. Ik haalde het doctoraal examen bij de vakgroep voor Klinische Psychologie, Persoonlijkheidsleer en Psychotherapie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Als uitgebreide nevenrichting deed ik Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Sinds 1985 werkzaam als zelfstandig gevestigd psycholoog in Zwijndrecht. Vanaf 1990 als gekwalificeerd eerstelijnspsycholoog NIP en later ook als geregistreerd GZpsycholoog BIG.

Ik volgde naast vele postdoctorale cursussen op het gebied van individuele therapievormen ook specifieke cursussen op het gebied van partnerrelatietherapie, waarbij ik steeds meer ging ervaren dat, naast goede communicatie binnen intieme relaties, de emotionele verbinding en gehechtheid minstens zo belangrijk zijn.    Om die reden werk ik, als het  enigszins mogelijk is, graag vanuit Emotional Focused Therapy(EFT).

Vanuit mijn inmiddels jarenlange ervaring blijk ik mij, mede vanwege de brede en persoonsgerichte benadering, goed thuis te voelen binnen de Acceptance en Commitment Therapy: ACT (www.acbsbene.nl). Deze derde generatie cognitieve gedragstherapie sluit ook aan bij mijn interesse in westerse filosofie en wijsbegeerte.

Bij de evaluatie van de therapie krijg ik m.b.t. mijn stijl, van cliënten vaak kernwoorden te horen als:  direct; warm; nuchter; verdiepend; rustgevend; vertrouwd; relativerend; humor.

Voor mij is psychologisch handelen gericht op de kunst van het leven helpen beoefenen, vaak laverend tussen wat maakbaar is of lijkt, via verandergerichte therapieën,  naar de acceptatie van de dingen die niet te veranderen zijn. Hierbij is voor mij accepteren een activerend werkwoord.

Nederlands Instituut van Psychologen

Registerpsycholoog NIP

ACBS

Lid ACBS BeNe