Contactgegevens

Psychologenpraktijk van Dijken
ds. D.A. van den Boschstraat 19
3333 BB Zwijndrecht

Routebeschrijving

Telefoon: 078 6193692
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

BIG nummer: 09050056425
Kvknr.: 24459840

Werkwijze

Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een eerste gesprek, Spreekkamerde intake. Hierin worden uw klachten of problemen doorgenomen. Uw partner kan bij dit gesprek aanwezig zijn, als u dat op prijs stelt.

Ook is de intake bedoeld om wederzijds kennis te maken, want voor een succesvolle therapie is het belangrijk dat het ‘klikt’ tussen client en therapeut.

Vaak wordt bij u een klachtenlijst en/of andere vragenlijst afgenomen.

Dit spaart een hoop tijd en het helpt om een goede inschatting te maken om na de intake (1 of 2 gesprekken) een bij u passend behandelvoorstel te doen.

Als blijkt dat andere vormen van hulp meer passend zijn voor u, wordt dit zo snel mogelijk aangegeven.

Deze beginfase wordt gekenmerkt door informatieverzameling, opbouwen van vertrouwen en de ontwikkeling van het therapeutisch contact.

Na de intake kan overgegaan worden op twee vormen van behandeling:

Verzekerde GGZ-zorg

Bij vergoede behandelingen (verplichte verwijzing van de huisarts met als voorwaarde een vermoeden van een DSM-diagnose) wordt, bij juiste verwijzing, afhankelijk van wat nodig is, gebruik gemaakt van een door de overheid (CVZ) vastgesteld behandelpakket:

Kort (BK) 2 tot 5 gesprekken ;  Middel (BM) 5 tot 8 gesprekken ; Intensief (BI)  8 tot 13 gesprekken; Transitie (bij onjuiste verwijzing) 1 tot 2 gesprekken.

Onverzekerde zorg (OVP)

Daarnaast is er de mogelijkheid van Onverzekerde Zorg (OVP).Dit is het geval wanneer u psychische klachten heeft die niet voldoen aan de aangewezen DSM criteria vanuit de overheid. 

Te denken valt aan behandeling van relatieproblemen, levens- en zingevingsvragen, verwerking van verlies, echtscheiding, 100% arbeidsgerelateerde problemen, zelfbeeldproblematiek. 

Voor deze zorgverlening is geen verwijzing nodig en krijgen overheid en zorgverzekeraar geen diagnostische informatie aangeleverd. 

De kosten van deze behandelingen zijn voor uw eigen rekening, maar wel BTW-vrij en fiscaal aftrekbaar.

Bij enkele zorgverzekeraars valt deze zorg wel binnen de aanvullende verzekering. Informeer daarnaar bij uw verzekeraar.

 

 

Nederlands Instituut van Psychologen

Registerpsycholoog NIP

ACBS

Lid ACBS BeNe